میوه یکی از خوش طعم ترین و خوش عطرترین میوه هاست. این میوه به روش های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. از درست کردن مربا و مارمالاد گرفته تا پختن خورش و استفاده های دارویی از میوه ها، دانه ها و برگ های آن. از خواص شناخته شده می توان به بهبود گلودرد و سرفه اشاره کرد.
این میوه از هزار عجایب شیرین و لذیذ تنها عضو خانواده گل سرخ سیدونیا است. به نظر می رسد خاستگاه اصلی این گیاه شرق (آسیای مرکزی و خاورمیانه) و دقیقاً در منطقه ترکیه امروزی باشد و کشت از این منطقه به مناطق اطراف رشته کوه های هیمالیا گسترش یافته است. در جنوب و مرکز اروپا.
این درخت همچنین در مناطق خنکتر از مناطق نیمه گرمسیری تا معتدل هیمالیا جنوبی، در ارتفاع 300 تا 700 متری از سطح دریا رشد میکند و شرایط آب و هوایی مشابه سیب و گلابی دارد. اما این میوه چه خواصی دارد که هر قسمت آن بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. با ما همراه باشید تا بیشتر بدانید. تا انتها با پارسی دی همراه باشید.
ارزش غذایی میوه
با وجود فواید فراوانی که برای سلامتی دارد، این میوه ناشناخته باقی مانده و یکی از کم مصرف ترین میوه هاست. در واقع، "به" یک ماده غذایی مهم با ترکیبات غنی است. بنابراین، یک میوه با وزن 92 گرم حاوی 52 کالری و صفر گرم چربی است. این میوه سرشار از اسید اسکوربیک (ویتامین C)، پکتین (فیبر) و مواد معدنی است و کالری، کربوهیدرات، لیپید و پروتئین کمی دارد. سایر ترکیبات مهم و ارزشمند عبارتند از:
پروتئین: سیب نیز مانند سایر میوه ها حاوی مقدار کمی پروتئین است. بنابراین محتوای پروتئین 0.4 گرم در هر 100 گرم میوه تازه است. علاوه بر این، میوه ها حاوی 21 اسید آمینه آزاد هستند که عمدتاً اسید آسپارتیک، آرژنین و هیدروکسی پرولین هستند.
لیپیدها: از دسته میوه های کم چرب و کم کالری است و از نظر تغذیه ای بهتر از سیب است. این میوه حاوی 0.1 گرم چربی در هر 100 گرم میوه است. مهمترین اسیدهای چرب عبارتند از لینولئیک اسید و اسید اولئیک.
فیبر: 100 گرم تفاله میوه حاوی 1.6 گرم فیبر خام (غیر محلول) و 1.9 گرم فیبر غذایی (مجموع فیبر محلول و نامحلول) است. فیبر موجود در این میوه عمدتاً به شکل پکتین است که میزان پکتین آن حدود 1.8 گرم است.
مواد معدنی: میوه از نظر مواد معدنی غنی تر از سیب است. گزارش شده است که غلظت برخی از مواد معدنی کلیدی (سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، آهن و فسفر) دو برابر سیب است.
ویتامین ها: این میوه منبع مهم ویتامین C (دو برابر سیب) و سایر ویتامین های A است و سرشار از K و E است.
برای آشنایی با خواص به خام کلیک کنید.
خواص سلامتی
بدن خواص زیادی برای سلامتی دارد. از این میوه می توان برای درمان یا کاهش علائم بسیاری از بیماری ها و دردها استفاده کرد. به عنوان مثال، میوه دارای خواصی مانند تند، خنک کننده و معطر است، باعث تقویت قلب و ذهن می شود. از میوه این میوه (چکدر) برای التیام پینه و زخم نیز استفاده می شود. دانه های میوه خشک نیز یک درمان خانگی برای گلودرد و سرفه است.
این میوه از دیرباز در طب سنتی هند به عنوان کمک موثری در درمان اسهال، اسهال خونی و یبوست استفاده می شده است. علاوه بر این، آب برای دیابت و مشکلات ادراری مفید است. این میوه برای درمان بیماری های تنفسی مانند سرفه، سرماخوردگی و آسم نیز مفید است.
برای سایر املاک
ویژگی ها در بالا توضیح داده نشده است. علاوه بر کاربردهای پزشکی، می توان از این میوه برای مصارف دیگری نیز استفاده کرد. مثال -
اثرات ضد حساسیت و ضد التهابی
بیماری هایی مانند دیابت، آرتریت روماتوئید، بیماری التهابی روده، آترواسکلروز و سرطان می توانند باعث التهاب مزمن شوند. میوه ها در کنترل این التهاب ها و واکنش های آلرژیک بسیار موثر هستند.
علاوه بر این، استفاده از ژل روی پوست، درمان درماتیت آتوپیک (اگزما) و سایر بیماری های پوستی است. دانشمندان بر این باورند که ترکیبات فنلی این میوه دارای اثرات ضد التهابی و ضد حساسیت است. توجه به این نکته ضروری است که این ترکیبات از سه نوع اصلی التهاب سلولی جلوگیری کرده و از فعال شدن سلول های پیش التهابی جلوگیری می کند. همچنین گفته می شود ویتامین C دارای اثرات ضد التهابی و ضد حساسیت است.
خاصیت آنتی اکسیدانی
خاصیت آنتی اکسیدانی میوه عمدتاً به دلیل وجود ترکیباتی مانند فلاونوئیدها و اسیدهای فنولیک است. آنتی اکسیدان های موجود در میوه ها رادیکال های آزاد را خنثی می کنند که ممکن است مسئول اثرات مضر برخی از بیماری های دژنراتیو و بیماری های انسانی مرتبط با آن مانند سرطان، دیابت و عوارض قلبی عروقی باشد. بیشتر فعالیت آنتی اکسیدانی با تبدیل رادیکال های آزاد به واحدهای مولکولی پایدار و شکستن زنجیره حاصل می شود.
ویژگی های کنترل حالت تهوع در بارداری
برخی از شایع ترین علائم در اوایل بارداری حالت تهوع و استفراغ است. طبق برخی مطالعات، به از بین بردن این علائم کمک می کند. در مطالعهای روی ۷۶ زن باردار، ۱ قاشق غذاخوری (۱۵ میلیلیتر) شربت در کاهش حالت تهوع مؤثرتر از ۲۰ میلیگرم ویتامین B6 بود.
رفع مشکلات گوارشی و زخم معده
در طب سنتی از این میوه برای درمان برخی اختلالات گوارشی استفاده می شود. تحقیقات اخیر همچنین نشان می دهد که عصاره ممکن است از بافت روده در برابر آسیب ناشی از بیماری های التهابی روده (IBD) مانند کولیت اولسراتیو محافظت کند. کولیت اولسراتیو یک بیماری مزمن است که در آن کولون و رکتوم ملتهب میشوند و زخمهایی روی دیواره روده بزرگ ایجاد میشود که میتواند خونریزی کند و چرک ایجاد کند.
کاهش علائم رفلاکس اسید
چندین مطالعه نشان می دهد که آب چغندر می تواند به کنترل علائم بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) که معمولاً به عنوان رفلاکس اسید شناخته می شود، کمک کند.
خواص سیستم ایمنی را بهبود می بخشد
میوه ها از سیستم ایمنی بدن حمایت می کنند. برخی مطالعات نشان می دهد که خواص ضد باکتریایی آن به جلوگیری از رشد بیش از حد برخی از باکتری های مضر کمک می کند. علاوه بر این، یک میوه 6-8 درصد فیبر مورد نیاز روزانه بدن را تامین می کند. لازم به ذکر است که مصرف فیبر کافی به حفظ باکتری های سالم در دستگاه گوارش، معروف به "میکروبیوم روده" کمک می کند. حفظ یک میکروبیوتای روده سالم تاثیر قابل توجهی در کاهش التهاب روده و بهبود توانایی سیستم گوارش در مقاومت در برابر عفونت های باکتریایی مضر دارد.
ویژگی هایی برای بهبود سلامت قلب
به طور کلی اعتقاد بر این است که میوه های خانواده سیب به دلیل وجود اسیدهای کلروژنیک، آنتوسیانین ها، فلاونول ها، کاتچین ها و پروآنتوسیانیدین ها برای سیستم قلبی عروقی بسیار مفید هستند. علاوه بر این، سدیم کم و پتاسیم بالای این میوه برای حفظ تعادل فشار خون مفید است. در توضیح بیشتر باید بگوییم که پتاسیم نه تنها در تنظیم فشار خون موثر است، بلکه انتقال موثر مایعات به سلول های بدن را نیز تسهیل می کند. همچنین رگهای خونی و شریانها را شل میکند و در نتیجه فشار روی سیستم قلبی عروقی را کاهش میدهد. در نتیجه، خطر ابتلا به بسیاری از بیماری های زمینه ای دیگر کاهش می یابد و از بیماری عروق کرونر قلب (CVD)، حملات قلبی و سکته جلوگیری می شود.
اثر ضد ویروسی
دانشمندان دریافته اند که این میوه قدرت جلوگیری از ویروس را دارد. قبل از آن، این میوه به دلیل خواص آنتی اکسیدانی قوی و ضد آنفولانزا شناخته شده بود. در نتیجه می توان گفت که به درمان سرماخوردگی، آنفولانزا و سایر بیماری های مرتبط کمک می کند.
تحقیقات نشان می دهد که در بین میوه های مشابه (مانند سیب و گلابی) بیشترین خاصیت ضد ویروسی را دارد. این خاصیت به دلیل وجود ماده ای به نام پروآنتوسیانیدین به مقدار زیاد در این میوه ها است. پروآنتوسیانیدین ها موادی هستند که فعالیت ضد ویروسی دارند.
- ۰ نظر
- ۲۹ دی ۰۳ ، ۱۹:۲۶