سبزیجات برای قورمه سبزی لذیذ
در هر فرهنگی، توانایی پخت یک یا دو غذا معمولاً معیاری برای سنجش تخصص یک سرآشپز در نظر گرفته می شود. یک غذای سنتی ایرانی، کورما سبزی یکی از غذاهایی است که می توان از آن برای تست مهارت سرآشپز استفاده کرد. این خورش خوشمزه و اصیل ایرانی در تمام نقاط ایران تهیه می شود. در بعضی جاها از گوجه فرنگی برشته و برنجال نیز استفاده می شود. مواد اصلی این غذای خوشمزه سبزیجات، گوشت و حبوبات مخصوص است. برای اینکه بهترین نتیجه را بگیرید باید هر نوع سبزی را به مقدار مناسب به سبزی های دیگر این خورش اضافه کنید. با ما همراه باشید تا ترفند پخت کورما سبزی را در رستوران یاد بگیرید.
نکات سبزیجات برای قورمه سبزی
سبزی قورمه سبزی
می توانید سبزیجات را به صورت نیمه منجمد و بسته بندی شده یا از فروشگاه هایی که سبزیجات تازه برش خورده ارائه می دهند خریداری کنید. در این صورت نمی توانید نسبت سبزیجات را تغییر دهید. اغلب، فروشندگان سعی می کنند مقدار خوبی از سبزیجات را مخلوط کنند تا سوپ سبزیجات خوشمزه تر شود. سبزیجاتی مانند تره فرنگی، جعفری، گشنیز، شنبلیله و اسفناج از غذاهای معمولی این مخلوط هستند. البته در برخی از شهرهای ایران سبزی های دیگری را نیز می توان با توجه به ذائقه از این مخلوط کم یا اضافه کرد. در زیر به چند نمونه از ترکیبات اشاره کرده ایم.
هویج سبز چه چیزی دارد؟
متأسفانه اسفناج یا چغندر در تمام فصول سال در دسترس نیست. و اگر به اسفناج تازه دسترسی دارید، حتما از آن در ترکیب سبزیجات خود استفاده کنید. برای اینکه بدانید هر سبزی را چقدر باید بریزید به نکات زیر توجه کنید. در ترکیب سبزی ها، همیشه به مقدار مساوی پیاز و جعفری بیشتری اضافه می کنیم. پیاز و جعفری رایج ترین موادی هستند که در این خورش استفاده می شود. مثلاً 400 گرم پیاز و 400 گرم یا کمی کمتر جعفری به 1 کیلوگرم سبزی سبز اضافه کنید.
یا چقدر تره می گذارید نصف کوریا باید گذاشته شود. مثلاً برای یک کیلو سبزی سبز 400 گرم تره می گذاریم، پس به 200 گرم گشنیز نیاز داریم. طعم قورما سبزی به دلیل وجود شنبلیله است. شنبلیله زیاد برنج شما را تلخ می کند. برای این مقدار می توانید از 25 گرم شنبلیله استفاده کنید. به یاد داشته باشید که شنبلیله خشک نیز در پایان پخت اضافه می شود. برای این مقدار سبزی 250 گرم غذا مناسب است. غذا باید حدود یک چهارم مقدار سایر سبزیجات باشد.
قرمه سبزی در شهرهای مختلف
شاید برایتان جالب باشد که قورمه سبزی را امتحان کنید که گاهی در شهرهای دیگر هم طبخ می شود. چند نمونه از ترکیب سبزیجات را به شما می دهیم تا در صورت تمایل بتوانید هر از چند گاهی به سوپ سبزیجات خود تنوع دهید. از جایی که!
سوپ سبزیجات به سبک شمالی
در گیلان و مازندران از خالوش و چوچاق دو سبزی بومی به مقدار بسیار کم در خرمه سابزی استفاده می شود. هر دوی این سبزی های محلی بسیار معطر هستند و می توانید این سبزی ها را به صورت خشک شده از مناطق شمالی تهیه کنید.
بخشی از تبریزی قرمه سبزی
چون در تبریز بیشتر از پیاز و اسفناج استفاده می شود، قرمه سبزی معمولاً کمی تیز است. نکته جالب اینجاست که تبریزی ها کمی زغال سفید یا ساقه کلم هم در این خورش می گذارند. زیاد تعجب نکنید! داش کلمی نام دیگر کلم ماه است. البته در برخی دستورها کمی ترخون به سوپ سبزیجات اضافه می کنند.
خورش سبزی به سبک جنوبی
دور و در خوزستان این غذای خوشمزه با مرغوب ترین سبزیجات تهیه می شود. گیاهان این مناطق عبارتند از پیازچه، جعفری، گشنیز، شوید، اسفناج یا چغندر (یا هر دو)، شنبلیله و سیر سبز. سیر می تواند در این غذا معجزه کند!
مراحل تهیه سبزی سبز
سبزیجات را به خوبی تمیز کرده و بشویید. سبزیجات شسته شده را در آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود. اگر در شهرهایی زندگی می کنید که بسیار خشک یا گرم هستند، مراقب باشید که سبزیجات در اثر گرما از بین نروند. اگر با دقت گوش کنید، در فروشگاه هایی که سبزیجات خرد شده را عرضه می کنند، معمولاً این سبزی را دو بار در خردکن می ریزند.
اگر از دستگاه برش سبزیجات یا چاقو استفاده می کنید، مطمئن شوید که سبزیجات کاملاً برش داده شده اند. بریدن سبزیجات با چوب توصیه نمی شود. بهتر است از یک چاقوی بسیار تیز استفاده کنید. در قابلمه ای مناسب سبزیجات را با حرارت ملایم سرخ کنید. برخی سبزی ها را آنقدر سرخ می کنند که سیاه می شوند. متاسفانه این روش تمام مواد مغذی سبزیجات را از بین می برد.
رنگ سبزی در حین سرخ کردن باید تغییر کند، اما نمی خواهد کاملاً تیره شود. فقط سبزی هات خیلی سیاهه می توانید این سبزی را به اندازه دلخواه در یخچال بگذارید. البته سبزیجات تازه خرد شده همیشه ضروری هستند. همچنین می توانید از برگ های خشک کرفس کوچک برای طعم دادن به غذا استفاده کنید.
- ۰۳/۰۴/۲۸